Moois

Wat is moois?

Moois > Wat is moois?

Jouw gids
naar circulariteit

Moois is jouw platform vol inspiratie en kennis over circulariteit. Want waar begin je en hoe dan? Daar helpen wij je bij! Samen gaan we stap voor stap aan de slag. Kijkend naar jouw situatie en organisatie. Want beginnen is belangrijk en daarvoor hoef je het roer niet in één keer om te gooien.

Wij kijken naar kansen en mogelijkheden op het gebied van circulariteit. Hierbij focussen we ons op recycling en hergebruik. Waardoor we circulaire grondstoffen en producten kunnen maken. En we helpen je met afvalscheiding. Want een volledig circulaire economie is de toekomst. Voor ons en de komende generaties.  

Stap voor stap op weg naar circulair ondernemen
Inspiratie opdoen? Ontdek wat voor moois we van je afval kunnen maken

Laten we er iets moois van maken!

Samen met onze partners hebben we al veel moois gemaakt. Iedere organisatie op haar eigen manier en in haar eigen tempo. De weg naar meer circulariteit is niet recht en daarom is ieder klantverhaal weer net even anders. Of het nu gaat om het leveren van circulaire grondstoffen voor nieuwe producten, het 100% circulair inzamelen van afval of ketengesprekken voeren om afval te voorkomen. Geen vraag is ons te gek!

Circulaire organisaties hebben de toekomst

Een volledig circulaire economie in 2050. Daar werken we naartoe. In 2030 moeten we 50% minder nieuwe grondstoffen gebruiken. En daarom is het belangrijk steeds meer gerecyclede grondstoffen en producten te gebruiken. Want om een leefbare wereld te houden, is verandering noodzakelijk. Iets wat niet alleen blijkt uit de doelstellingen van de Nederlandse overheid, maar ook uit de door de Verenigde Naties opgestelde Sustainable Development Goals (SDG’s).

Door circulair te ondernemen draag jij bij aan SDG 8, 11, 12, 13 en 17.  

SDG moois

Onze initiatiefnemers

Bij GP Groot, NNRD, Roele De Vries en Visser ATR weten we hoe moeilijk het is om afval te verminderen en zo nuttig mogelijk opnieuw te gebruiken. We hebben de afgelopen jaren al honderden klanten geholpen afval te verminderen, beter te scheiden en opnieuw te gebruiken als nieuwe grondstof, product of bouwmateriaal. Met ons Moois concept helpen we je stap voor stap op weg naar circulair ondernemen.

GP Groot is actief in vier werkgebieden: inzameling, recycling, energie en advies en infrarealisatie. Elk segment draagt bij aan een duurzame toekomst en probeert klimaatverandering tegen te gaan. Hoe? We zamelen afval in en dat recyclen we tot grondstoffen en producten. We leveren energie voor duurzame mobiliteits­oplossingen. En we dragen bij aan de vorming van een klimaat­bestendige leefomgeving.

De oranje vuilniswagens van de Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) uit Drachten en Groningen zijn een vertrouwd gezicht in het straatbeeld. We zijn een echt familiebedrijf en zamelen afval in van zo’n achtduizend bedrijven in voornamelijk de regio’s Friesland, Groningen en Drenthe. Dat maakt ons een echte regionale dienstverlener.

Roele De Vries is gespecialiseerd in het inzamelen en recyclen van papier, karton en kunststof. Wij garanderen op een flexibele, betrouwbare manier altijd de hoogste kwaliteit voor onze klanten. We zijn gevestigd in Wognum en hebben klanten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Visser Afvalverwerking, Transport en Recycling in Harlingen is een vertrouwd gezicht in de wijde omgeving. Gestart als een familiebedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig afvalverwerkingsbedrijf, dat zich bezighoudt met het inzamelen, verwerken en recyclen van afval. Daarbij luidt ons motto nog altijd hetzelfde: Visser ATR wil niet de grootste, maar wel de beste zijn.