Moois

Tuingrond Excellent: samen met Stadswerk072 en DCM

Circulaire bodemverbeteraar

Uitdaging

Het groenafval uit de regio opnieuw inzetten als circulaire bodemverbeteraar

Oplossing

Tuingrond Excellent: een samenwerking met Stadswerk072 en DCM

Resultaat

Een betere fysische en biologische bodemvruchtbaarheid

Moois > Inspiratie > Tuingrond Excellent: een circulaire bodemverbeteraar​

Uitdaging

Het groenafval van Stadswerk072 werd al apart ingezameld en verwerkt tot circulaire bodemverbeteraar. Door de samenwerking te intensiveren en deelname van samenwerkingspartner DCM wordt het nog verder ontwikkelde duurzame grondproduct nu ook direct teruggebracht in de openbare plantsoenen van Gemeente Alkmaar. 

Circulaire bodemverbeteraar

“Tuingrond Excellent zorgt voor een snelle beworteling, een goede plantweerstand en een goed bodemleven. Daarnaast heb je minder last van onkruid en groeit de openbare ruimte snel dicht met planten.”

Aldert Engelsman
Accountmanager DCM

Oplossing

Samen met DCM hebben we Tuingrond Excellent ontwikkeld. De extra toegevoegde voedingsstoffen dragen positief bij aan de ontwikkeling van het openbare groen. 

Bovendien sluiten we regionaal een keten. Van groenafval naar een circulaire bodemverbeteraar in de plantsoenen. Dit zorgt voor minder transportbewegingen en dus minder CO2-uitstoot.

Circulaire bodemverbeteraar

Resultaat

Het resultaat is een mooi regionaal initiatief, waarbij we het groen in de openbare ruimte optimaal stimuleren. En we vergroten het gebruik van duurzame grondproducten bij de Gemeente Alkmaar. Een mooie circulaire stap om de openbare ruimte te verduurzamen.

moois overheid circulair bodem groen grond advies