Moois

Burg Azijn

Plastic folies recyclen door afval te scheiden

Uitdaging

Hoe creëer je een ketensamenwerking waarbij je samen streeft naar hergebruik, efficiëntie en afvalvrij ondernemen?

Oplossing

Door gescheiden afvalstromen op te werken tot hernieuwde grondstoffen, kunnen zij opnieuw worden ingezet.

Resultaat

Samen met Burg Azijn en Circular Plastic Alliance hebben wij de handen ineengeslagen en de Circular Bag ontwikkeld

Moois > Inspiratie > Burg Azijn

Uitdaging

Burg Azijn stelt alles in het werk om voor 2035 100% circulair te ondernemen. Ze vroegen onze hulp bij het verminderen en hergebruiken van hun eigen bedrijfsafval. Aan ons de taak om een ketensamenwerking te creëren om plastic folies te recyclen.

Plastic folies recyclen

‘‘Voor 2035 willen wij 100% circulair ondernemen. Samen met Moois-partner GP Groot hebben we gekeken hoe wij onze afvalstromen kunnen recyclen en terug kunnen brengen in ons productieproces.’’

Andrea Bolhuis, Sustainability Manager
Burg Group

Andrea Burg Azijn

Oplossing

Welke stappen kan Burg Azijn zetten om minder afval voort te produceren?  Eén van onze oplossingen is het recyclen van plastic folies. Nu worden de volle inzamelzakken gescheiden ingezameld en daarna gerecycled tot grondstof. Zodat we er samen met onze partners de 100% circulaire Circular Bag van kunnen maken. Dit zijn nieuwe inzamelzakken waarmee Burg Azijn haar plastic folies opnieuw kan inzamelen. 

Plastic folies recyclen door betere afvalscheiding

Resultaat

Met de 100% Circular Bag hebben we met Burg Azijn een keten gesloten én afval verminderd. Bovendien is de Circular Bag van dunner plastic gemaakt dan de inzamelzak die Burg Azijn eerder gebruikte, hierdoor besparen we extra op grondstoffen en verkleinen we het afvalvolume.

Plastic folies recyclen