Moois

De bouwsector verduurzamen met circulair bouwen

Moois > Branches > Bouw

Circulair bouwen: samen de cirkel rondmaken

De Nederlandse bouwsector is een grootverbruiker van primaire grondstoffen. 35% van de totale Nederlandse afvalstroom is het gevolg van bouw- en sloopactiviteiten. Dit moet anders om onze wereld leefbaar en toekomstbestendig te houden. Ben jij klaar om daar verandering in te brengen en te gaan voor circulair bouwen? Kies voor recycling en hergebruik?

Wij verbinden alle spelers in de bouw: van opdrachtgevers, architecten, bouw-, sloop- en renovatiebedrijven, bouwmaterialenleveranciers tot bouwhandelaren om samen te werken aan een circulaire bouweconomie. 

circulair in de bouw gipsplaten voorbeeld ondernemen

Hoe helpen wij de bouwsector?

Voor elk project of bedrijf bekijken wij alle opties en stemmen die af op jouw situatie. Wij:

Stap voor stap op weg naar circulair ondernemen

Leveren grondstoffen voor circulaire bouwmaterialen

Geven advies over circulair slopen en de hergebruik­mogelijkheden

Stap voor stap op weg naar circulair ondernemen

Helpen bij het afval scheiden op de bouwplaats

Voeren ketengesprekken om het complete proces te verduurzamen

Werken samen met producenten en leveranciers van bouwmaterialen

circulair in de bouw branche moois de nijs gesprek hout

Laat je inspireren

Circulair bouwen met bouwbedrijf de Nijs

Om de circulariteit in de bouwsector te versnellen is het noodzakelijk om meer samen te werken.  Meer circulariteit bereik je niet alleen. Daarom zijn wij samen met Bouwbedrijf de M.J. de Nijs en Zonen gestart met het voeren van ketengesprekken. Vragen die in deze gesprekken centraal staan zijn bijvoorbeeld:  “Wat kan er al? Wat kunnen we van elkaar leren? Waar willen we naar toe werken? En hoe kunnen we dat  vooral samen doen?”

Circulaire werkkleding

Dat werkt voor iedereen

We werken in de keten samen om circulaire werkkleding te leveren. Dit betekent dat de kleding volledig is gemaakt van oude gebruikte werkkleding dat is gerecycled tot nieuwe kleding. Hiermee voorkom je kilo’s CO2-uitstoot en het gebruik van duizenden liters water.

Oude werkkleding wordt nu vaak nog weggegooid en verbrand. Dat is zonde! Ga voor de circulaire werkkleding van SMP circulair en draag bij aan een betere wereld.

Circulair bouwen: zo doen we dat

Hulp in de complete keten

Het vergroten van de circulariteit in de bouw vraagt om verandering in de gehele keten. En dit hoef jij niet alleen te doen. Wij werken samen met bedrijven om circulaire grondstoffen te leveren en hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van recycling en hergebruik.

Ook aan de slag? Neem contact met ons op.